Nou inquilí al Zoo de Barcelona. Els orangutans Jawi i Karl han estat pares.

La orangutan Jawi amb la seva filla – Foto: Twitter Ajuntament de Barcelona

Sempre és una bona notícia l’arribada d’una criatura al món, encara que sigui en captivitat. El Zoo de Barcelona té una nova cria, filla dels orangutans de Borneo, Jawi i Karl. Una femella que va arribar al món el passat 15 de maig i que ja l’hem pogut veure com l’alleta la seva mare i la cuida el seu pare.

Aquesta espècie d’orangutans que com el seu nom indica és originària de l’illa de Borneo a Indonèsia, està en greu perill d’extinció a causa de la destrucció del seu hàbitat natural, principalment per la desforestació i el cultiu de l’oli de palma, afegit al fet que moltes de les cries que neixen en llibertat, són capturades per dur-les als zoos d’arreu del món. L’orangutan de Borneo viu entre 35 o 40 anys en el seu entorn natural, però en captivitat poden arribar fins als seixanta anys.

La mare de 25 anys també va néixer al Zoo de Barcelona, en canvi, el pare de també 25 anys va néixer al zoo de Dublín. Aquesta és la tercera filla de la parella. Segons el director del Zoo, Antoni Alarcón és una bona notícia per a la preservació de l’espècie que treballen a través programes específics per les espècies en perill.

Veiem com cuiden els pares a la petita orangutan.

Tags: orangutans, Zoo Barcelona

Notícies semblants: