Els quatre radars de tram que entren en funcionament avui a Catalunya

Aquest divendres 8 de juliol entren en funcionament quatre nous radars de tram a Catalunya, en els que la velocitat màxima permesa serà de 80 km/h. El funcionament dels radars de tram és el següent: en el punt inicial, el radar detecta la matrícula i l’hora exacta a la qual passa el vehicle, un altre lector recull les dades de pas al final del tram controlat i el sistema calcula el temps que ha trigat el vehicle a recórrer el tram i n’estableix la velocitat mitjana. Si s’ha superat la velocitat autoritzada, el propietari del vehicle rebrà la sanció corresponent a la infracció comesa.

Els quatre que comencen a funcionar avui són:

🛣  N-II – A Figueres, entre Hostalets i el Pont del Príncep

⭕  Sentit nord entre els km 751,400 i 751,904
⭕  Sentit sud entre els km 758,864 i 751,383

🛣  C-17 entre Aiguafreda i el Figaró

⭕  Sentit nord entre els km 37,790 i 41,040
⭕  Sentit sud entre els km 41,100 i 37,836

Amb aquesta mesura es pretén reduir la velocitat excessiva detectada en aquests trams i conseqüentment la sinistralitat. Actualment, la xarxa viària consta de 38 radars d’aquest tipus que controlen un total de 194,410 km de les carreteres catalanes.

Tags: Radars

Notícies semblants: