Per evitar el malbaratament alimentari ofereixen sucs de fruita gratis al centre de Barcelona

Foto: Twitter Palau Robert @palaurobert

Des d’ara i fins al 15 de juliol una Food Truck instal·lada davant del Palau Robert de Barcelona, en la confluència del passeig de Gràcia amb l’avinguda Diagonal, ofereix als vianants sucs de fruita i verdura totalment gratis. Sucs que espremem en la mateixa parada amb fruita i verdura fresca que ha quedat desestimada per comercialitzar, però que està en perfectes condicions per fer sucs o melmelades.

Aquesta iniciativa forma part d’una exposició que podem veure aquests dies en el Palau Robert sobre el malbaratament alimentari que organitza el Banc d’Aliments. El lema triat per publicitar-la és: “Ajuda’ns a aprofitar molts més aliments i cuidar del planeta”.

La fruita i verdura per fer els sucs procedeix del magatzem de Foodback, el centre d’aprofitament alimentari de Mercabarna a través del qual s’intenta donar sortida als productes rebutjats pels comerciants. Els aliments descartats són enviats al Banc d’Aliments, qui s’encarrega de repartir entre diferents entitats socials, però altres són transformades com per exemple en melmelades, cremes o com en aquest cas en sucs.

Els encarregats d’esprémer i repartir els sucs són personal de Foment i Treball, una fundació d’inserció laboral vinculada a Càritas, així que aquesta iniciativa fa dues grans obres, evita el malbaratament alimentari i dona feina a persones amb risc d’exclusió social.

En aquests dies de tanta calor, s’agraeix un suc de fruita o verdures ben fresquet, quan estàs passejant per la ciutat. Després de prendre el suc, aprofiteu per veure l’exposició que estarà fins al 28 d’agost i és totalment gratuïta. L’horari és de nou del matí a vuit de la tarda, excepte el diumenge que tanca a dos quarts de tres.

Tags: Aliments, Exposicions, malbaratament

Notícies semblants: