L’Estelada acompanya a l’Estreleira gallega en un concert de les Tanxugueiras.

El grup gallec Tanxugueiras que era un dels favorits per anar al festival d’Eurovisió aquest any, va treure una estelada per acompanyar a la seva bandera independentista gallega, l’estreleira, durant un concert del Festival Femlloc celebrat aquesta setmana passada a Benlloc (Castelló).

Les tres noies de les Tanxugueiras mai han amagat el seu sentiment independentista del poble gallec, motiu pel qual volien presentar-se a Eurovisió cantant en la seva llengua. En el moment més àlgid del concert, quan cantaven la seva cançó Terra, van treure una estelada i una estreleira.

Aviat han sorgit reaccions a les xarxes socials, sobretot del sector espanyolista que celebra que no hagin representat a Espanya en el festival d’Eurovisió. Alguns catalans els hi diuen que hagués estat millor treure una senyera en lloc de l’estelada.

Un dels que s’ha pronunciat a través de Twitter ha estat el diputat al congrés per ERC, Gabriel Rufián, dient: “Insultar a tres cantants en un escenari amb una estelada i votar a un polític amb un narco en un iot”, en clara referència a la foto de l’ara líder del PP, Alberto Núñez Feijoo en un iot amb l’històric narcotraficant Marcial Dorado Baúlde, condemnat a 14 anys de presó per contraban de cocaïna.

Alguns dels comentaris que s’han publicat a Twitter:

 

Un usuari d’aquesta xarxa social els hi recrimina que faltés la ikurriña basca.

Tags: Estelada, Indepèndencia, Tanxugueiras

Notícies semblants: