Sabeu quin és el millor poble de Catalunya per fer turisme rural?

Foto: Facebook Esterri d’Àneu

Com cada any el portal ‘Escapada rural’ dedicat al turisme rural, elabora un rànquing dels millors pobles d’Espanya per fer aquest tipus de turisme. El poble guanyador ostentarà el títol de ‘Capital de Turisme Rural’ durant un any.

En el marc de la celebració del Saló de Turisme B-Travel, van anunciar quins són els 10 pobles amb més encant, segons la votació realitzada pels usuaris de la seva web. En total es van comptabilitzar més de 100.000 vots i el poble guanyador amb el 20,9% dels vots, ha estat Cazorla a Jaén. En tercera posició trobem un poble català, Esterri d’Àneu amb el 12,8% dels vots.

Per elaborar aquest rànquing han tingut en compte, a més de l’encant que pugui tenir cada un dels 8.100 municipis de l’Estat espanyol, la preparació pel que fa al turisme rural, que tinguin allotjaments adequats, una bona restauració que ofereixi gastronomia local, activitats per poder fer durant l’estança i com no que tingui un bonic nucli antic per descobrir la seva història.

🏘 Els 10 pobles amb més encant per fer turisme rural

🔹 1. Cazorla – Jaén – 20,9%
🔹 2. Chinchón – Madrid – 13,8%
🔹 3. Esterri d’Àneu – Lleida – 12,8%
🔹 4. Tinajo – Las Palmas – 11,2%
🔹 5. Blanca – Múrcia – 11,1%
🔹 6. Graus – Osca – 9,3%
🔹 7. Nieva de Cameros – La Rioja – 6,4%
🔹 8. Tiedra – Valladolid – 5,4%
🔹 9. Sineu – Illes Balears – 4,7%
🔹 10. El Robledo – Ciutat Reial – 4,4%

El portal Escapada Rural destaca d’Esterri d’Àneu: “És un poble de tradició mil·lenària amb una privilegiada situació i és la millor porta d’entrada per a descobrir les meravelles naturals i arquitectòniques de les Valls d’Àneu. Situat entre dos parcs, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i el Parc Natural de l’Alt Pirineu, és el destí ideal per als amants del senderisme, la bicicleta i els esports d’aventura.”

Tags: Esterri d'Aneu, Pobles bonics

Notícies semblants: