Nova incorporació pel Barça, l’Aranya culer procedent d’Andalusia

Ara que estem en plena època de fitxatges futbolístics, el Barça té un nou element, la ‘Phlegra blaugrana’ procedent d’Andalusia. No estem parlant d’un jugador, sinó d’una aranya. Un grup d’investigadors ha descobert al parc natural de ‘Los Alcornocales‘ de Cadis, una nova espècie d’aranya a qui han batejat com a ‘Phlegra blaugrana’, perquè el mascle presenta a l’abdomen els colors característics del FC Barcelona.

El descobriment realitzat pels biòlegs Álvaro Pérez de la Universitat de Cadis, Íñigo Sánchez, conservador del Zoo botànic de Jerez, Galina Azarkina, de l’Acadèmia de Ciències de Rússia, ha estat publicat a la revista científica Zootaxa, que descriu aquesta aranya com de la família dels Saltícids (aranyes saltadores).

Aquesta espècie destaca per la seva semblança amb el paó, ja que durant el festeig mostren tots els seus colors que ens recorden aquesta espècia d’aus. En el cas d’aquest mascle, mostra els colors de l’escut del Barça, en canvi, la femella és més discreta, té uns colors que passen més desapercebuts.

Els investigadors indiquen que encara hi ha moltes espècies d’aràcnids per descobrir i cada dia troben de noves. Cadis, on s’ha descobert la ‘Phlegra blaugrana’ en una zona de pastures, és una de les províncies més prolífiques en aracnologia, fins ara ja tenen quasi 400 espècies identificades, nosaltres de moment ja tenim l’aranya clulé.

Tags: Aranya blaugrana, Sant Andreu de la Barca

Notícies semblants: