Sabíeu que a Catalunya ja tenim una petita Capella Sixtina?

De tots és ben coneguda la Capella Sixtina del Palau Apostòlic de la Ciutat del Vaticà, obra de Miquel Àngel per encàrrec del papa Juli II en 1508, l’obra més majestuosa del Renaixement. Però sabíeu que a Catalunya tenim una petita Capella Sixtina a un temple barroc del segle XVII? Estem parlant de l’església de Santa Maria de l’Alba de Tàrrega a l’Urgell.

Les pintures murals obra de l’artista targarí Josep Minguell Gardenyes es van inaugurar el passat mes de maig coincidint amb la festa major de la ciutat i ja es poden visitar. Més de mil metres quadrats de pintura al fresc cobreixen quatre voltes i dos murs de l’església, una obra d’art espectacular no tan sols per la seva dimensió, sinó pel que ha volgut plasmar Minguell: un resum de tota la història de la salvació.

Josep Minguell que ha dedicat tota la seva vida professional a pintar frescos, va ser guardonat el passat dilluns amb la Creu de Sant Jordi per la seva trajectòria artística. Ha estat una feina de setze anys, des que l’any 2006 va començar a dissenyar la idea. “Pintar al fresc és com gestar a una criatura”, va dir el pintor. Un cop acabada i inaugurada l’obra, quan va veure que la començaven a nomenar la Capella Sixtina catalana, Minguell va dir que és una exageració, ja que l’obra de Miquel Àngel és insuperable.

Minguell va idear tota una trama argumental com si fos el guió d’una pel·lícula que comença amb la creació del món, continua amb la història de la salvació, la de Caín i Abel, l’arca de Noè, el naixement de Jesús, els hebreus pel mar Roig, la resurrecció i en el centre, darrere l’altar, una gran llum de l’alba en homenatge a la verge dona nom a l’església.

Des de la inauguració ara fa dos mesos, el nombre de visitants a l’església de Tàrrega augmenta dia a dia, cosa que ha obligat a haver de concertar les visites amb antelació a través del Museu Comarcal.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de martasolart (@martasolart3)

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de martasolart (@martasolart3)

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Josep Minguell (@minguell01)

Tags: Capella Sixtina, Tàrrega

Notícies semblants: