Un poble de Catalunya opta a ser proclamat com el millor poble turístic i sostenible del món.

Rupit és un dels pobles més bonics de Catalunya, això tots els catalans i catalanes ho sabem, però ara l’encant d’aquest petit poble d’Osona ha transcendit més enllà de les nostres fronteres. Per una iniciativa de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), aquest any se celebra la segona edició del programa ‘Best Tourism Villages que vol reconèixer els municipis que siguin un bon exemple de turisme rural i compromís amb la sostenibilitat, Rupit és un dels tres pobles de l’Estat espanyol, candidats a obtenir aquest reconeixement.

Els altres dos pobles de l’Estat espanyol que acompanyaran a Rupit en aquesta selecció són Alquézar a Osca i Guadalupe a Càceres. El que s’ha valorat per presentar la candidatura de Rupit per part de l’Ajuntament, la Diputació i la Generalitat, han estat aquests aspectes:

✅  Recursos culturals i naturals

✅  Promoció i conservació de recursos culturals

✅  Sostenibilitat econòmica

✅  Sostenibilitat social

✅  Sostenibilitat ambiental

✅  Desenvolupament turístic i integració de la cadena de valor

✅  Governança i priorització del turisme

✅  Infraestructura i connectivitat

✅  Salut i seguretat

Sens dubte, les cases de pedra, els carrers, les places i els ponts Rupit envoltat dels boscos de Collsacabra, ens transporten a l’edat mitjana i fan que sigui un dels pobles amb més encant de Catalunya.

De moment Rupit està en la llista dels finalistes, haurem d’esperar a final d’any per saber quin és el millor. En la primera edició celebrada l’any passat, per part de l’Estat espanyol van rebre el reconeixement els pobles de Morella a Castelló i Lekunberri a Navarra, mentre Bekhovo a Rússia va ser el poble guanyador.

També us pot interessar:

https://www.magradacatalunya.cat/2019/11/02/una-visita-per-rupit-un-poble-de-postal-que-ens-transporta-a-altres-temps/

Tags: Rupit

Notícies semblants: