L’ONU tria Barcelona per establir la seu permanent d’un dels seus organismes

Ca l’Alier – Pere IV, 362 – Barcelona

L’Organització de les Nacions Unides (ONU) ha triat Barcelona per establir la seu permanent de Giga, el programa que a través d’Unicef que treballa per reduir la bretxa digital en les escoles de tot el món. L’objectiu és que els cinc milions d’escoles d’arreu del planeta estiguin connectades a internet i aquest programa es desenvoluparà des de Barcelona.

A partir de la tardor s’instal·laran en l’antiga fàbrica Ca l’Alier del carrer de Pere IV al Poblenou. El projecte Giga va néixer l’any 2019 per iniciativa de l’ONU amb la mediació d’Unicef i la Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT) amb la finalitat que l’any 2030 totes les escoles del món estiguin connectades a internet. En aquests anys ja han aconseguit connectar uns 4.500 centres i ha recaptat 400 milions de dòlars per a finançar el projecte a partir del 2023. Actualment, s’estima que només estan connectades tres milions d’escoles i més de 1.500 milions d’alumnes no tenen accés a internet.

L’ONU ha triat Barcelona entre totes les ciutats que es presentaven i això ha estat gràcies a la tasca feta per l’àrea de Transició Digital de l’Ajuntament, dirigida per Laia Bonet, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d’Assumptes Exteriors.

Un cop establerts a la Ciutat Comtal, hauran d’elaborar un mapa de les escoles d’arreu del món, després hauran d’implementar les eines tecnològiques necessàries per garantir la connectivitat i es crearà el ‘Connectivity Credit Marketplace (mercat de crèdits de connectivitat), perquè els operadors telefònics i proveïdors dels serveis d’internet contribueixin a connectar les escoles, a canvi d’incentius fiscals.

Pel desenvolupament d’aquest programa les tres administracions espanyoles implicades, Ajuntament, Generalitat i Govern Central, aportaran una quantitat inicial de 17 milions en els tres pròxims anys. Quan obrin a la tardor, s’incorporarà un equip de quinze persones especialitzades en aquestes tecnologies. L’aterratge d’aquest organisme de l’ONU a Barcelona també suposarà en un futur que la ciutat sigui una de les més ben posicionades per a celebrar trobades tecnològiques d’àmbit mundial.

Tags: Barcelona, ONU

Notícies semblants: