Sentencia pionera: Ordre d’allunyament del Camp Nou per a quatre radicals del Barça

Per primer cop a la història un jutge dicta una ordre d’allunyament contra cinc radicals del FC Barcelona pels aldarulls ocorreguts el passat 14 d’abril pels voltants del Camp Nou en els moments previs a la disputa del partit del Barça contra l’Eintracht de Frankfurt, en els que van resultar ferides diverses persones, una d’elles de gravetat.

Poc abans de la celebració del partit va haver-hi un enfrontament entre els ultres del Barça i els seguidors de l’equip alemany, segons els Mossos d’Esquadra els radicals van utilitzar “utensilis contundents i armes prohibides” i com a conseqüència una de les víctimes va patir lesions greus. A més també va haver-hi enfrontaments amb la policia.

Els cinc detinguts entre mitjans de juny i principis de juliol, són persones entre 18 i 46 anys que formen part d’un grup radical vinculat a l’extremisme violent d’extrema dreta i després de passar a disposició judicial han quedat en llibertat amb càrrecs. Quatre d’ells amb una ordre d’allunyament de 1.000 metres de les instal·lacions del Barça i el cinquè amb una ordre d’allunyament de la víctima. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions en els pròxims dies o setmanes.

Els detinguts pertanyen a un grup radical del Barça que durant la passada temporada van protagonitzar altres aldarulls en els voltants del Camp Nou, com els que va haver-hi en els partits contra el Benfica, el Galatassaray o el Rayo Vallecano, així com en un bar dels voltants de l’estadi de Cornellà-el Prat, seu del RCD Espanyol. És el primer cop a la història que es dicta una ordre d’allunyament del Camp Nou.

Tags: BARÇA, Camp Nou, Detencions

Notícies semblants: