Troben diverses fosses d’ovelles i cabres a la llera del riu Besòs

A finals de la setmana passada la policia local de Montcada i Reixac responent a l’alerta donada per un veí que es pensava que estaven fent una festa il·legal, per la quantitat de cotxes que estaven aparcats en la vorera de la carretera, va localitzar un ramat de 301 ovelles i cabres sense marcar que estaven destinades a la venda il·legal.

Eren cabres i ovelles comprades també de forma il·legal a altres punts de la geografia espanyola i que pretenien vendre per la festa ‘Eid al-Adha‘, la festa del sacrifici del xai que fa la població musulmana i que aquest any se celebrava entre el 8 i 12 de juliol. La policia local de Montcada i Reixac ha imputat almenys a set persones per la compra i venda il·legal dels animals i sense passar cap control sanitari.

Amb l’ajuda del SEPRONA de la Guàrdia Civil, van localitzar diverses foses comunes a la llera del riu Besòs, on havien enterrat ovelles, xais, cabres i cabrits, altres estaven a la vista entre els matolls o en bosses d’escombraries, amb el perill que un dia de pluja els residus d’aquests animals arribessin a l’aigua, a més de la contaminació del terreny.

Ara els imputats s’enfronten a l’acusació d’un delicte contra la salut pública, vulnerar la cadena alimentària i per maltractament animal. Els animals confiscats van ser traslladats a un recinte municipal de Montcada i Reixac fins que siguin assignats a explotacions ramaderes de la zona.

Malauradament, durant els dies previs a la festa del sacrifici del xai del poble musulmà, aquestes pràctiques són força freqüents, molts d’ells visiten explotacions ramaderes per comprar els animals vius per després sacrificar-los segons el ritual Halal que consisteix a què l’animal miri cap a La Meca, mentre el degollen amb una ganivetada precisa al coll i deixar que es vagi dessagnant.

Per evitar aquest tràfic il·legal actualment a la majoria d’escorxadors de Catalunya tenen una secció per matar els animals amb aquest ritual. Fins i tot Mercabarna des del 2004 disposa de la marca Halal que garanteix que se sacrifica seguint la llei islàmica i han incorporat escorxadors musulmans homologats i certificats per l’Institut Halal.

Tags: Halal, ovelles

Notícies semblants: