El món casteller continua creixent, els Castellers de l’Adroc ja són Colla de ple dret.

L’origen del món casteller l’hem de buscar quatre segles enrere a València, en un vall típic anomenat “ball dels valencians”, que acabava amb l’aixecament d’una persona. Amb el pas del temps quan va arribar a Catalunya durant el segle XVIII, es va anar fent  molt popular a Tarragona, el Penedès i el Garraf. Quan aquell ball es va convertir en una competició entre les diferents poblacions, per veure quin poble aixecava la persona més alta, va sorgir la figura dels castells, tal com la coneixem avui en dia.

Després d’aquests dos anys llargs de pandèmia, en que totes les colles castelleres de Catalunya han vist paralitzada la seva activitat amb les conseqüències que comporta aquesta aturada, no poder entrenar, les enxanetes es fan grans i a alguns després de tant confinament les faixes ja els hi han quedat curtes, ara tornen més fortes que mai.

Malgrat tots aquests entrebancs patits arran de la pandèmia, avui tenim una bona notícia, els Castellers de l’Adroc ja són Colla Castellera de Ple Dret. És una colla jove nascuda l’any 2016 al Baix Llobregat, formada per gent de Sant Andreu de la Barca i Pallejà. Per triar el seu nom van buscar un element comú a les dues poblacions i aquest va ser l’Adroc, un turó que està enmig dels dos pobles. Els seus colors són el negre, recordant l’antiga colla castellera que havia tingut Sant Andreu de la Barca i el morat representant de Pallejà.

Encara que fa temps que treballen per la comarca, ara el Baix Llobregat guanya una nova Colla de ple dret. Per celebrar aquest repte aconseguit pels Castellers de l’Adroc han emès un comunicat en el qual agraeixen a tots els membres el seu esforç que ara s’ha vist recompensat amb aquest reconeixement, també volen donar les gràcies  als ajuntaments de Sant Andreu de la Barca i Pallejà, als patrocinadors i com no als veïns i veïnes dels dos pobles agermanats per una colla. Al final del comunicat podem llegir: “Seguim forts com una pedra”. Felicitats, Castellers de l’Adroc!

 

Tags: Castellers, Sant Andreu de la Barca

Notícies semblants: