Estafen a través d’internet uns vuit milions d’euros a entitats públiques catalanes

Segons publica La Vanguardia, un grup d’estafadors informàtics han robat vuit milions d’euros a diverses entitats públiques catalanes fent-se passar per proveïdors a través d’internet. Es tracta, d’una banda, de delinqüents que pertanyen a una organització internacional i que no només ha operat a Catalunya, sinó a altres territoris de l’Estat.

Aprofitant les dades que es publiquen en els portals de transparència de les diferents entitats, es feien passar per proveïdors, copiaven el logotip del proveïdor real i enviaven un correu electrònic comunicant que havien canviat el número de compte corrent. Un cop rebien els diners, els feien desaparèixer ràpidament, per a no deixar rastre. Els delinqüents operaven amb identitats falses, algunes procedents de carnets robats.

L’estafa a entitats catalanes puja al voltant de vuit milions d’euros:

🔸  Servei Català de Trànsit: Més de mig milió d’euros.
🔸  Ajuntament de Viladecans: 544.320 €
🔸  Hospital de Sant Pau: 498.620 €
🔸  Consell Comarcal del Baix Ebre: 481.403 €

En total hi ha 25 administracions catalanes afectades per aquesta estafa investigada pel jutjat d’instrucció núm. 5 de l’Audiència Nacional. Entre elles estan els ajuntaments de Molins de Rei, el Prat, Cervera i Vila-Seca, els consells comarcals del Baix Penedès, Alt Empordà i el Pallars Jussà, així com el MACBA i el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona. Tots ells amb quantitats inferiors.

Tags: Estafes, internet

Notícies semblants: