Així quedarà la Rambla barcelonina. Desapareix l’asfalt i hi haurà més arbres i bancs.

Foto: Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona va presentar ahir el projecte de remodelació del carrer més emblemàtic de la ciutat, la Rambla. Les obres començaran un cop passades les festes de la Mercè d’enguany que se celebren a finals de setembre.

La remodelació preveu eliminar l’asfalt que hi ha actualment en les dues vies de circulació de vehicles i posar rajoles de pedra natural de color marronós tant la zona central de passeig com a la de vehicles. Així quedarà pavimentat tot de la mateixa manera, incloses les voreres.

El consistori d’Ada Colau vol prioritzar el vianant davant els vehicles, així que només quedarà un carril de circulació en cada sentit, però tan sols podran accedir els veïns, serveis públics, bicicletes i el transport de mercaderies per accedir als aparcaments, tal com està ara el carril de sentit ascendent.

La novetat principal d’aquesta remodelació és el paviment que serà de rajoles de diferents formats de pedra natural, granit i pòrfir i cobrirà tot l’espai de la Rambla, de façana a façana dels edificis. També preveuen augmentar el nombre d’arbres fins a arribar a un centenar. Els escocells seran més amples i es millorarà el subsol. S’instal·laran més de cent bancs, es canviarà l’enllumenat perquè tot sigui igual, més simple i funcional i s’instal·laran pilones de seguretat per evitar atemptats com el del 17 d’agost del 2017 o possibles accidents.

El primer tram que es farà és el que va des de Colom fins a Santa Madrona. El traçat de l’avinguda de les Drassanes es modificarà per millorar la connexió amb el litoral i allargar la Rambla amb una nova plaça davant mateix del mar. Començarà a finals de setembre amb una inversió de 10 milions d’euros i es preveu que duri un any i mig. Un cop finalitzat aquest tram, s’iniciaran els altres tres successivament:

🔹 De Santa Madrona a Arc de Teatre
🔹 D’Arc del Teatre al Liceu
🔹 De Liceu/Portaferrissa a Canaletes

El pressupost del projecte total és de 44,56 milions d’euros i inclou tres noves zones de descans i esbarjo que quedaran sota l’ombra dels arbres, tres grans espais tipus plaça en Moja-Betlem, el Pla de la Boqueria i el Pla del Teatre. Així mateix, es reubicaran els quioscos de premsa i flors per tal que quedin intercalats i no com ara uns davant d’altres. La Rambla es convertirà en un passeig més confortable, verd i cultural, segons diu la web de l’ajuntament.

Tags: Barcelona, La Rambla, Obres

Notícies semblants: