Mor la gran Núria Feliu als 80 anys

Segons ha avanzado Catalunya Ràdio fa uns minuts, la cantant catalana Núria Feliu ha mort avui als 80 anys.  La Núria es va retirar dels escenarioris i de la vida pública a principis de l’any passat a causa d’un ictus del qual malauradament no s’ha pogut recuperar.

La Núria va néixer al barri de Sants el setembre de 1941, barri que semper ha portat al cor i del que es va convertir en una icona. Una de les cantants més estimades pel públic català que va a saltar a la popularitat als anys 60-70 interpretant cançons típiques catalanes, boleros i cuplets.

Va treballar amb el gran Tete Montoliu, va fer un llibre-disc amb motiu del centenari de la Santa Espina d’Àngel Guimerà, amb una recopilación de les sardanes més populars. La seva discografia està formada por 42 discos i ha recorregut amb les seves cançons tot el territori dels Països Catalans.

Mai es va amagar del seu compromís amb Catalunya i el seu sentimiento independentista. En els darrers que Catalunya estava immersa en el procés, la Núria va recórrer molts pobles del nostre país recitant poemas patriòtics i fent costat a la causa.

Al llarg de la seva trayectoria profesional va rebre nombrosos premis i guardons, com el Premi de Cultura Popular l’any 1975, la Medalla del Cercle Català de Madrid en 1985, la Creu de Sant Jordi l’any 1990, el Premi Sant Jordi de cinematografia concedit per RNE  i el Premi de la SGAE per la seva trayectoria.

Des que va patir l’ictus, ha estat retirada amb l’acompanyament de la família. Núria, ara marxes, però sempre ens quedaran les teves cançons i els teus poemas. Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a la família i amics de la gran Núria Feliu. Descansa en pau, que la terra et sigui lleu.

Noticias relacionadas:

16 de marzo del 2021

https://www.magradacatalunya.cat/2021/03/16/nuria-feliu-pateix-un-ictus-cerebral-del-que-sesta-recuperant-a-casa/

18 de septiembre del 2021

https://www.magradacatalunya.cat/2021/09/18/el-delicat-estat-de-salut-de-la-nuria-feliu-no-li-permet-participar-en-la-celebracio-del- seu-80e-aniversari/

Recordem-la cantant la Cançó del Llaç groc en català.

https://www.magradacatalunya.cat/2018/02/26/lletra-videoclip-canco-nuria-feliu-canco-llac-groc-catala/

Tags: Morts, Núria Feliu

Notícies semblants: