Dos parcs catalans entre els Parcs urbans més populars d’Europa

Hyde Park – Unidad Regne

La plataforma de reserva d’activitat d’oci i cultura ‘Musement‘ ha fet un estudi per triar quins són els parcs urbans, jardins i atraccions naturals més populars d’Europa. Han analitzat 3800 llocs d’interès del Vell Continent i segons les ressenyes rebudes de Google, ha elaborat un rànquing amb els 30 llocs preferits pels visitants.

En aquesta llista trobem dos parcs catalans, tots dos a la ciutat de Barcelona, ​​​​​​el  Park  Güell en segona posició i el Parc de la Ciutadella en dotzena. El primer lloc se l’ha emportat Madrid, amb el  Parque  del  Retiro .

Els 30 parcs més populars de Europa

1.   Parque  del  Retiro  – Madrid
2.  Park  Güell – Barcelona

3. Hyde Park – Regne Unit
4. Jardins de Luxemburg – França
5. Jardí de les Tulleries – França
6. Prater  – Àustria
7. Parc nacional  dels Llacs de  Plitvice  – Croàcia
8. Parc Real Łazienki  – Polònia
9. Vila Borghese – Itàlia
10. Parc Sempione  I- Itàlia
11. Parc de la Ciutat – Hongria
12. Parc de la Ciutadella – Barcelona

13. Parc de La Villette  – França
14. Parc Herăstrău  – Rumania
15. Cataractes del Rin – Suïssa
16. Jardí Anglès de Munic – Alemanya
17. St. James’s Park  – Regne Unit
18. Parc de la Tête  d’Or – França
19. Parc nacional  Krka   Croàcia
20. Vondelpark  – Països Baixos
21.  Parc nacional  de  Cinque  Terre – Itàlia
22. Cabo da Roca – Portugal
23. Jardí de les Plantes de París – França
24. Regent’s Park  – Regne Unit
25. Real Jardí Botànic de Kew  – Unidad Regne
26. Keukenhof  – Països Baixos
27. Parc Natural  de Sintra-Cascais – Portugal
28. Parc Eduard VII – Portugal
29. Parc Tineretului  – Rumanía
30. Parc Nacional  del Teide – Tenerife.

Musement ‘ defineix el  Park  Güell que va rebre 145.819 ressenyes de Google amb aquestes paraules:

“Com moltes de les atraccions més icòniques de Barcelona, el Park Güell també porta el segell inconfusible d’Antoni Gaudí. En els seus inicis, el parc va ser concebut com una urbanització residencial del luxe, encara que de les 60 viles projectades, tan sols van arribar a construir-se dues.

En ell, els elements arquitectònics es barregen a la perfecció amb la naturalesa, creant un espai únic en el món. L’escalinata principal, en la qual es troba el famós drac (o salamandra, ja que hi ha disparitat d’opinions), condueix a la Sala Hipòstila, formada per 86 columnes dòriques, el sostre de les quals està format per petites cúpules.

Damunt d’ella està la plaça de la Naturalesa, la part central del parc, en la qual destaca l’enorme banc ondulat decorat amb mosaics. A més de la seva bellesa i colorit, també ofereix unes vistes espectaculars de la Ciutat Comtal. Juntament amb la riquesa cultural i arquitectònica del parc, no podem deixar d’esmentar l’enorme biodiversitat present en aquest espai verd”.

El  Parque  del  Retiro  de Madrid ha estat el que més ressenyes va a obtenir, en total 153.445. El defineixen com un dels  pulmons verds de la capital espanyola i destaquen l’estany on es poden llogar barques i el Palau de Vidre.

Tags: MIllors parcs d'Europa, Parc de la Ciutadella, Park Gúell

Notícies semblants: