Tanquen l’accés en vehicle privat al mirador del Gresolet del Pedraforca

De l’1 al 15 d’agost es farà una prova pilot al Pedraforca. Es tancarà l’accés en vehicle particular al mirador del Gresolet, per tal d’evitar la gran afluència de vehicles a la zona que s’està detectant en aquests darrers anys. Ja es volia haver fet fa temps, però a causa de la pandèmia es va ajornar fins ara.

Durant l’estiu és l’època en què el Pedraforca rep més visitants, és per això que el Parc Natural del Cadí Moixeró, els ajuntaments de Saldes i Gósol, el Consell Comarcal del Berguedà i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), que gestiona els refugis de muntanya, han decidit prohibir l’arribada en cotxe fins al mirador, entre les set del matí i les cinc de la tarda. De dues a tres del migdia estarà obert.

El trajecte es podrà fer, caminant o amb un bus llançadora que sortirà de Gósol passant per Saldes i arribarà al Gresolet. És una prova pilot i en funció del resultat obtingut es prendran mesures per a un futur. Les entitats impulsores d’aquesta mesura estan d’acord en fer-ho ara perquè són els dies que més gent hi ha per la zona. El director de la FEEC, Quim Pons, diu que “és una bona opció per copsar com funciona i per veure quines mesures es prenen en el futur. El que està clar és que la massificació s’havia de regular d’alguna manera”.

Dues persones controlaran el funcionament del bus, una a cada extrem del trajecte. Els cotxes particulars s’hauran de deixar als aparcaments que s’habilitaran a Saldes i a Gósol. Els vehicles que hagin pujat a primera hora del matí o el dia anterior, a partir de les 7 hauran d’esperar a les dues del migdia o bé baixar darrere l’autobús. El preu del trajecte serà de tres euros amb descomptes per a excursionistes federats a la FEEC o pels visitants que resideixin en algun allotjament de Gósol o Saldes. Els menors de dotze anys no pagaran.

La massificació de vehicles en la zona del Pedraforca més d’un cop ha ocasionat accidents, com ara fa un any quan una noia que maniobrava marxa enrere amb el seu cotxe va caure per un marge. Malauradament va acabar morint.

També us pot interessar: 

https://www.magradacatalunya.cat/2018/11/11/voleu-coneixer-les-set-meravelles-del-bergueda/

Tags: Pedraforca, Restriccions

Notícies semblants: