Així serà el nou edifici d’atenció ambulatòria de l’Hospital de la Vall d’Hebron

Foto: Hospital Vall d’Hebron

L’Hospital de la Vall d’Hebron ha presentat avui el projecte de construcció d’un nou edifici per l’atenció ambulatòria que es farà a l’altre costat de la ronda de Dalt, davant mateix de l’hospital. Serà un edifici de 10 plantes amb un total de 46.210 m² que allotjarà tots els serveis ambulatoris excepte els de pediatria.

L’edifici que es començarà a construir l’any 2024, disposarà de 250 consultes, 100 gabinets, 100 places per a hospital de dia, unitats de diagnòstic i tractament, unitats de farmàcia ambulatòria, una àrea de rehabilitació i espais reservats per als professionals, oficines i informàtica.

L’Hospital de la Vall d’Hebron cada any rep un milió de visites ambulatòries i fer el trasllat de l’Hospital General al nou edifici suposarà una transformació organitzativa i competencial per establir una millor col·laboració entre l’atenció primària i els serveis de l’àrea de referència territorial.

Un cop estigui en funcionament el nou ‘Edifici d’Atenció Ambulatòria Vall d’Hebron’, l’hospital concentrarà millor els recursos per destinar-los a l’hospitalització, l’atenció quirúrgica i l’àrea de diagnòstic i laboratori, a excepció de l’àrea pediàtrica que continuarà com fins ara en l’Hospital Infantil de l’antic edifici i que recentment ha renovat les instal·lacions.

“El nou Edifici d’Atenció Ambulatòria Vall d’Hebron suposa una oportunitat per configurar un espai d’atenció ambulatòria que respongui a les necessitats actuals i futures i tingui en compte els requeriments de pacients, famílies i professionals i les sinergies entre especialitats, de cara a procurar una atenció més integral”, afirma el Dr. Antonio Roman, director assistencial de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

“Les consultes funcionaran de 8 del matí a 8 del vespre per tal de facilitar la conciliació laboral dels pacients, tot i que farem una aposta en l’activitat ambulatòria per la telemedicina i les noves tecnologies”, explica la Dra. María José Abadías, subdirectora assistencial de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. El nou edifici serà totalment sostenible, amb plaques solars, un edifici intel·ligent pensat pel benestar de pacients i professionals.

L’edifici d’Atenció Ambulatòria Vall d’Hebron es preveu que entri en funcionament l’any 2026 i es connectarà amb l’hospital per damunt de la ronda de Dalt, per millorar la integració del nou Vall d’Hebron amb la ciutat de Barcelona.

Així serà el nou Edifici d’Atenció Ambulatòria Vall d’Hebron 👇

Tags: Hospital Vall d'Hebron

Notícies semblants: