Embús amb més de 100 persones per pujar al K2, la segona muntanya més alta del món

El passat divendres 22 de juliol es va produir un embús format per més de cent persones que volien pujar al K2 a l’Himàlaia de 8.611 m, el segon cim més alt del món després de l’Everest. El xerpa Mingma G. va gravar el vídeo on es pot veure com la caravana d’alpinistes que intenten pujar han d’anar fent cua esperant que el company de davant es mogui.

L’alpinista Nirmal Purja, també va penjar una foto a Twitter celebrant que aquest cap de setmana passat va fer el seu segon ascens sense oxigen al K2 acompanyat d’un equip de 30 persones.

El K2 té fama de ser el cim més difícil de fer, en ell han mort moltes persones. Per arribar s’ha de passar per sota d’un penya-segat de gel gegant en una posició molt complicada a més de 8.200 metres d’altitud.

Això no passa només a l’Himàlaia, fa tres anys també es van formar unes cues enormes per pujar a l’Aneto i ara fa dos anys va passar el mateix a la Pica d’Estats on en plena pandèmia, ningú respectava les mesures decretades per la Covid.

12/06/2019

https://www.magradacatalunya.cat/2019/06/12/cues-de-mes-de-250-persones-per-pujar-a-laneto/

14/09/2020

https://www.magradacatalunya.cat/2020/09/14/la-impressionant-cua-per-fer-se-una-foto-a-la-creu-de-la-pica-destats/

 

Tags: Everest, K2

Notícies semblants: