L’ajuntament de Barcelona en contra dels pisos rusc i el lloguer de furgonetes per a dormir

Exemple d’un pis rusc.

A la ciutat de Barcelona s’ha obert un nou local que acull de dia a la gent que viu en pisos rusc o en furgonetes aparcades al carrer. És el primer local d’aquestes característiques que hi ha a la Ciutat Comtal. En ell els usuaris es poden dutxar, fer el dinar, rentar-se la roba en les rentadores comunes o teletreballar.

Segons explica a Betevé, Marc Olivé, gerent de l’empresa Haibu 4.0 que ha posat en marxa els pisos anomenats rusc i aquest local batejat amb el nom de ‘Colmena Service‘, només poden aprofitar aquests serveis els usuaris que dormen en els pisos rusc o en alguna de les furgonetes habilitades com a dormitori.

La primera ‘Colmena Service‘ s’ha obert al barri de Sant Andreu, concretament al carrer Manigua. Pel que fa als pisos rusc asseguren que ja hi ha alguns a Barcelona, però com de moment són il·legals no revela quants hi ha actualment i quina és la seva ubicació. En el local tenen un pis rusc de mostra per ensenyar als usuaris interessats i que Betevé i TV3 han pogut gravar.

El preu és de 160 euros al mes pels dos serveis, dormir en un pis rusc o en un cotxe o furgoneta i ser usuari del local ‘Colmena Manila’ on podran passar el dia utilitzant els diferents serveis com lavabos, dutxes, rentadores, zona de treball, carregar mòbils o ordinadors, menjar o fer noves amistats entre els companys.

L’empresa Haibu 4.0 manté un contenciós amb l’Ajuntament de Barcelona des de l’any 2018 quan van intentar obrir uns infrahabitatges d’aquestes característiques al barri de la Bordeta. En aquella ocasió el consistori va aconseguir aturar-ho perquè l’empresa no tenia la llicència corresponent.

Ara Haibu 4.0 torna a intentar-ho a Sant Andreu, però l’ajuntament ja s’ha pronunciat al respecte, dient que no legalitzaran els pisos rusc, estaran atents i intervindran quan es produeixi la mínima il·legalitat. “És un projecte indigne, immoral i perillós que no s’adequa de cap manera a la llei”, afirmen fonts del consistori.

Per part de l’empresa, afirmen que si la guàrdia urbana precinta algun dels pisos rusc per ser il·legals, obriran més. I pel que fa al local ‘Colmena Manigua’ Marc Olive assegura que és totalment legal.

Tags: Barcelona, Pis rusc

Notícies semblants: