El Mercat de la Boqueria tancarà parcialment durant tres mesos per obres

La gran afluència de públic tant de la ciutat com turistes al Mercat de la Boqueria li està passant factura. El mercat més emblemàtic de Barcelona haurà de tancar parcialment durant dotze setmanes per tal de canviar el paviment que està deteriorat. La substitució total del sol es farà a principis de l’any vinent, ja que després de les festes nadalenques, el mes de gener és el de menys afluència de públic.

Les obres duraran dotze setmanes i es faran en dues fases, en les primeres sis setmanes tancaran la meitat d’establiments per canviar el paviment d’aquella zona i quan ja tornin a entrar en funcionament, es farà el mateix amb l’altra meitat de les botigues durant les sis setmanes següents. Abans d’iniciar les obres es preveu instal·lar una xarxa per evitar que els coloms i darrerament les gavines, no defequin a l’interior del mercat. Les xarxes es posaran per sota dels porxos.

Aquest és el projecte que se sotmetrà a votació dels paradistes durant el mes de setembre. Si l’aproven, a principis del 2023 veurem reduïda l’activitat del Mercat de la Boqueria durant dotze setmanes. El cost total de les obres de canvi de paviment, instal·lació de xarxes i tasques de sanejament i neteja que ja s’ha fet, és d’un milió d’euros i serà finançat per l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona.

Alguns paradistes es qüestionen si el Mercat de la Boqueria és realment un mercat o és una altra cosa.

Tags: Barcelona, Mercat de la Boqueria

Notícies semblants: