Com funcionaran els abonaments gratuïts de Rodalies i Mitja Distància de Renfe

Fa tres setmanes el president del govern central Pedro Sánchez anunciava que a partir del setembre els abonaments dels trens de Rodalies i Mitja Distància de Renfe serien gratuïts fins a finals d’any, però no va explicar com s’implementaria aquesta gratuïtat.

En el Consell de Ministres celebrat ahir es van aprovar algunes de les mesures que Sánchez ha anunciat aquests dies per fer front a la crisi energètica i també com funcionaran els abonaments gratuïts dels trens de Rodalies i Mitja Distància de Renfe entre l’1 de setembre i el 31 de desembre.

Per poder gaudir d’aquest avantatge els usuaris hauran d’adquirir un abonament de quatre mesos, pagant una fiança de 10 euros per Rodalies i 20 euros per a Mitja Distància, que es recuperaran quan acabi el període de gratuïtat, sempre que s’hagin fet un mínim de 4 viatges amb Rodalies i 16 viatges en el cas de mitja distància.

Es crearan uns abonaments especials per aquest període de gratuïtat, que es podran comprar a partir del 24 d’agost. La implementació d’aquesta mesura té un cost de 200 milions d’euros per l’Estat central.

En el Consell de ministres celebrat ahir també es van aprovar les següents mesures:

💡 L’aire condicionat d’edificis públics, establiments, oficines i altres locals públics no baixarà més de 27 °C i la calefacció no podrà superar els 19 °C.

💡 La il·luminació dels aparadors d’establiments comercials, d’edificis públics que no estiguin treballant i dels monuments, s’haurà de tancar a les 22 hores. Aquesta mesura, de moment, no afectarà la il·luminació nadalenca, però no es descarta que en funció de la situació que es doni al mes de desembre es prengui alguna mesura al respecte.

Aquestes mesures que entraran en vigor una setmana després de la publicació en el BOE, estaran vigents fins al novembre del 2023.

Tags: Abonaments, Renfe

Notícies semblants: