La lletra petita del decret de regulació de temperatura i enllumenat públic. Quines excepcions hi ha?

L’altre dia us avançàvem que el govern central havia decretat certes mesures per tal d’estalviar energia per poder complir amb els compromisos pactats amb la Unió Europea. Bàsicament, eren l’apagada de l’enllumenat públic a partir de les deu de la nit i la regulació de la temperatura d’aparells de condicionament d’aire, que no podrien sobrepassar els 27 °C a l’estiu ni superar els 19 °C a l’hivern.

Després que molts sectors han mostrat el seu rebuig sobre la temperatura i que alguns ajuntaments o comunitats autònomes com Madrid, han avançat que no ho aplicaran, ara el Ministeri de Transició Ecològica ha avançat alguns detalls que quedaran reflectits en el reglament. Coneixem la lletra petita del decret on es contemplaran certes excepcions a les mesures adoptades.

Hauran d’aplicar la regulació de la temperatura: els edificis destinats a usos administratius, tant de titularitat pública com privada; establiments comercials com botigues, supermercats, grans magatzems o centres comercials; locals culturals com teatres, cinemes, auditoris, sales d’exposició o centres de congressos i similars; locals de restauració com bars, restaurants i hotels; i finalment estacions de mitjans de transport i aeroports.

Queden exclosos de la regulació de temperatura: els hospitals, centres sanitaris, escoles, guarderies, universitats i altres centres de formació, perruqueries, bugaderies, tintoreries, gimnasos, les habitacions d’hotel que tenen regulació privada (en els espais comuns dels hotels, sí que s’aplicaria la mesura), les cuines dels restaurants i els mitjans de transport.

Pel que fa a l’enllumenat públic, s’haurà de tancar el llum a partir de les 22 hores de tots els aparadors i dels edificis públics en els quals no s’estigui treballant a la nit.

Queden exclosos d’aquesta mesura l’enllumenat ornamental dels monuments, excepte que siguin edificis públics que a aquesta hora estiguin desocupats. En un principi semblava que sí que haurien de quedar-se a les fosques. També queda exclòs, de moment, l’enllumenat nadalenc.

📅 La data d’implementació d’aquestes mesures serà el pròxim dimarts 9 d’agost i es fixa el límit del 30 de setembre pel seu compliment. Aquest termini servirà perquè els establiments puguin fer les modificacions necessàries per adoptar les mesures, com per exemple instal·lar el sistema de tancament de portes en aquells edificis on s’hagi de regular la temperatura, ja que serà obligatori.

Tags: Energia, Mesures

Notícies semblants: