Voleu saber quina és la persona més notable que ha nascut al vostre poble? Ara tenim un mapa que ens ho diu.

El mapa interactiu diu quina és la persona més rellevant de Catalunya. Foto: Notable people

A cada poble i cada ciutat tenim un personatge famós, la persona més notable que ha nascut al municipi. Ara gràcies a una base de dades verificada de persones notables, el geògraf i creador de mapes Topi Tjukanov, ha elaborat un mapa amb la persona més rellevant de cada poble. Segur que ciutats grans com Barcelona tenen més d’una persona notable, però Tjukanov només situa una en cada lloc, la que més notorietat ha obtingut.

En el mapa es mostren tots els personatges o podem triar entre quatre categories: Cultura, Descobriment i Ciència, Lideratge i Esports. En lletres més grans apareixen les persones més notables de la zona. En el cas de Catalunya trobem com a més rellevants:

🔷  Esports: Pep Guardiola, Gerard Piqué i Cesc Fàbregas.
🔷  Cultura: Salvador Dalí, Antoni Gaudí i Joan Miró.
🔷  Descobriment i Ciència: No apareix cap personatge més destacat que altres.
🔷  Lideratge: Aquí les dades són força curioses, situa com la persona més rellevant a Manuel Valls, l’ex-primer ministre francès i candidat a l’alcaldia de Barcelona, per davant de Carles Puigdemont, Lluís Companys o Josep Maria Escrivà de Balaguer, fundador de l’Opus Dei.

Veient aquestes dades podrem fer-nos una idea de la seva credibilitat, però hi ha algunes errades més notables, com situar a l’exmadridista, ara company de Leo Messi, Sergio Ramos com la persona més rellevant d’Eivissa, quan va néixer a la localitat sevillana de Camas. Potser és per les vacances de luxe que el futbolista ha passat a l’illa.

El mapa interactiu diu quina és la persona més rellevant d’Eivissa. Foto: Notable people

Pel que fa a Madrid, el personatge més popular és l’escriptor Miguel de Cervantes, seguit del cantant Enrique Iglesias i el futbolista Fernando Torres, però també trobem errades com situar a Mario Balotelli, futbolista nascut a Palerm (Itàlia) que Tjukanov, situa a Leganés o el jugador britànic Harry Kane que l’ubica als voltants d’Alcalà d’Henares.

Per elaborar aquest mapa de notorietat, Topi Tjukanov, s’ha basat en:

🔶 Les edicions de Wikipedia que té cada persona.
🔶 La longitud (en paraules) d’aquestes entrades.
🔶 La mitjana de visites entre els anys 2015 i 2018.
🔶 El nombre de dades que falten sobre la persona. Com menys dades falten, més punts acumula.
🔶 El nombre d’enllaços externs de la Wikipedia.

Basant-se en aquestes dades els cinc personatges més populars de Catalunya són:

1. Salvador Dalí
2. Antoni Gaudí
3. Joan Miró
4. Pep Guardiola
5. Cesc Fabregas.

Podeu consultar quin és el personatge més notable del vostre poble o ciutat 👉 aquí i si trobeu alguna errada aviseu a Topi Tjukanov.

Tags: Mapa

Notícies semblants: