Així es defensa la llengua catalana

Ara fa set anys que l’actual president del Barça Joan Laporta es va negar a declarar en castellà en un judici celebrat al Jutjat de Primera Instància número 25 de Barcelona. Laporta compareixia en qualitat de testimoni en el litigi que mantenien el Barça i l’empresa MCM per l’explotació publicitària de la façana de La Masia.

El jutge li va demanar a Laporta que declarés en castellà, per deferència al lletrat de la defensa que no era un altre que el gallec Mario Conde. Laporta va respondre que malgrat que té un gran respecte per la llengua castellana, volia fer-ho en català que és la seva llengua.

Va continuar demanant-li a Mario Conde que fes un esforç de comprensió, ja que ell parlaria molt a poc a poc i segur que l’entendria, perquè és un home intel·ligent. Laporta retreu al jutge que no hi hagi un intèrpret en un jutjat, llavors el jutge l’insta a tornar dijous per tal de tenir un intèrpret, però Laporta diu que el dijous està de viatge.

A partir d’aquí el llavors expresident del Barça es reafirma en voler declarar en català perquè és la seva llengua i la d’aquest país. Mario Conde li pregunta si entén el castellà i Laporta li respon que “perfectament” que li té un gran respecte a la llengua castellana, però que ell declararà en català, ho farà a poc a poc perquè l’entenguin. Però millor escoltem tota la seqüència on Joan Laporta es va mostrar com un gran defensor de la nostra llengua.

 

Molts van criticar l’actitud de Joan Laporta que veien en la seva posició tan sols finalitats electoralistes per aconseguir la presidència del Barça, entre ells el propi Mario Conde.

Tags: català, Laporta

Notícies semblants: