PortAventura tindrà la planta fotovoltaica més gran d’Espanya construïda en un ressort i una de les més grans d’Europa.

PortAventura World ja ha obtingut la llicència per la construcció d’una planta fotovoltaica per autoconsum en la que invertirà 4,8 milions d’euros. Serà la planta fotovoltaica més gran de tot l’Estat espanyol feta en un ressort o destí turístic i una de les més grans d’Europa.

La planta que serà dissenyada i construïda per Endesa X, constarà d’11.102 panells solars instal·lats dins del complex del parc d’atraccions i ocuparà 6,4 hectàrees, equivalent a la superfície que ocupen nou estadis de futbol. Amb una potència de 6,05 megavats pic (MWp), permetrà generar 10 GWh a l’any, la suficient energia per cobrir el 30% de les necessitats del parc.

Les obres que començaran aviat està previst que acabin a finals d’any i es faran amb un disseny que respecti el paisatge, reduint en tot el possible l’efecte visual en l’entorn. El director general de PortAventura World, Fernando Aldecoa, afirma que aquest és el gran projecte per aquest any que farà el parc més sostenible. Per part d’Endesa X creuen que aquest projecte “marcarà un abans i un després en la forma de consumir energia en un destí turístic”.

Tags: Endesa, PortAventura

Notícies semblants: