Activat de nou el Pla Alfa en una quarantena de municipis pel risc d’incendi.

Davant les altes temperatures que registrarem avui i demà, el govern ha activat el nivell 3 del Pla Alfa en més de quaranta municipis per l’alt risc d’incendi. Les comarques afectades són sis de la zona del sud de Lleida, l’interior de Tarragona i l’Ebre:

🔥 Les Garrigues- 6 municipis
🔥 La Noguera- 9 municipis
🔥 El Priorat- 14 municipis
🔥 La Ribera d’Ebre- 5 municipis
🔥 El Segrià- 6 municipis
🔥 La Terra alta- 4 municipis

L’Ajuntament de Barcelona també alerta a la població de les altes temperatures i demana tenir especial cura de les persones més vulnerables, que estiguin ben hidratades i que no executin activitats durant les hores de més calor del dia, ja que es poden registrar temperatures que s’acostin als 40 °C.

Els Agents Rurals ja han anunciat a través del seu perfil de Twitter que es tanquen els accessos al parc natural de la Serra del Montsant, al Priorat i no descarten que demà s’hagi de tancar algun altre parc. En aquest mapa podreu observar en quin nivell es troba cada comarca de Catalunya. En les zones de nivell 2 i 3 està prohibit fer foc a menys de 500 metres del bosc.

Protecció Civil demana especial cura avui i demà dissabte, que seran els dies on registrin les temperatures més altes.

No llençar burilles enceses ni llumins, ni caminant ni per la finestra del cotxe.

No llençar coets o petards en zones de perill, ni que sigui a camp ras, ni en terrenys agrícoles ni, sobretot, en urbanitzacions envoltades per bosc ni a menys de 500 metres de zones boscoses.

No utilitzar barbacoes que no estiguin autoritzades. Aquestes han de ser d’obra i amb mata guspires.

• Les cremes de residus al jardí estan prohibides, cal portar-los a l’abocador o triturar-los, i en faran compost.

No deixar mai escombraries ni deixalles al bosc.

• Si vas al medi natural amb vehicle particular, aparca bé, sense envair camins i pistes. Cal deixar lliures les vies d’accés perquè hi puguin circular els vehicles d’emergència si fos necessari. S’ha d’aparcar als espais habilitats, i sempre fora de les finques particulars. Respecta els senyals de tancament que hi pugui haver.

Tags: Incendis, Pla Alfa

Notícies semblants: