Sabeu que és el ‘Parkour’? Un grup de joves l’utilitzen a França per tancar els llums dels aparadors i rètols.

Potser molts de vosaltres no haureu sentit a parlar del ‘Parkour’. És una mena d’esport, una activitat física que es basa en la capacitat motriu del nostre cos, amb la finalitat de traslladar-se d’un lloc a un altre sense cap més ajuda que el mateix cos, saltant o fent piruetes.

Ara uns joves de Montpelier (França) s’han fet virals a les xarxes socials fent servir el ‘Parkour’ per tancar els llums dels aparadors i rètols que troben encesos. Aquesta iniciativa ha estat molt ben rebuda per part d’entitats i associacions que tenen cura del medi ambient i han aprofitat el vídeo que ja té quasi vuit milions de reproduccions a Twitter per conscienciar a la gent de la necessitat d’estalviar energia.

Les autoritats franceses també han aplaudit la iniciativa d’aquest grup de joves, “sempre que es faci amb respecte per la propietat, pot ser positiu”, afirmen. Per part del col·lectiu de ‘Parkour’ diuen que ells tan sols es dediquen a fer complir l’obligació de tancar els llums d’aparadors i rètols a les nits, ja que “veure tants cartells i botigues il·luminats a la nit és una aberració ecològica”, diu un dels membres del col·lectiu.

Sembla que aquests nois a més de ser grans amants del ‘Parkour’ també aposten per cuidar el medi ambient. Veurem si aquesta moda de tancar llums s’estén a altres parts d’Europa i arriba al nostre país.

Molts han estat els comentaris a les xarxes socials: 

Tags: Parkour

Notícies semblants: