Col·lapse al Pantà de Sau per veure l’església que la sequera ha deixat al descobert

Ahir que tota Catalunya celebrava la diada de la Mare de Déu d’Agost es van produir molts desplaçaments. Un dels indrets més visitats d’aquest cap de setmana ha estat el Pantà de Sau per poder veure l’església de Sant Romà de l’antic poble, que la sequera ha deixat al descobert.

Centenars de visitants van provocar un col·lapse als accessos del pantà per poder gaudir d’unes vistes que normalment estan amagades sota l’aigua, però aquest any a causa de la sequera que estem patint tot l’estiu l’església més antiga del món que es conserva dreta dins de l’aigua, va emergir de nou.

Fins i tot el Servei Català de Trànsit a través del seu perfil de Twitter va demanar que no aparquessin al voral de les vies i ho fessin en les zones habilitades per aparcar. Des que convivim amb la pandèmia el turisme de proximitat ha augmentat considerablement i l’any passat la Diputació de Barcelona ja va regular els accessos al Pantà de Sau en els mesos d’estiu, perquè no es produïssin col·lapses com els d’aquest cap de setmana. Entre el 24 de juny i l’11 de setembre, per accedir amb vehicle privat al pantà s’ha de fer una reserva prèvia per aparcar en els llocs habilitats, però aquests dies ha quedat desbordat. El preu és de 5 € pels cotxes i 2 € per les motocicletes.

Aquests cap de setmana s’ha pogut veure gent visitant l’església per dintre, malgrat que alerten no és gaire segur, ja que després d’estar tants anys submergida sota l’aigua, l’estructura pot estar debilitada i es poden produir despreniments. Aquest any farà seixanta que es va inaugurar el Pantà de Sau que va deixar submergida l’església i l’antic poble de Sant Romà de Sau, encara que el campanar sempre ha estat visible, convertint-se en un atractiu turístic de la zona.

També us pot interessar:

https://www.magradacatalunya.cat/2021/08/28/es-confirma-que-lesglesia-del-panta-de-sau-es-la-mes-antiga-del-mon-que-es-conserva-dreta-dins-de-laigua/

Tags: Pantà de Sau

Notícies semblants: