Dos trens de Rodalies Renfe que circulaven per la mateixa via a Manresa a punt de xocar.

Segons publica Regió 7, ahir a la tarda dos trens de Rodalies Renfe que circulaven per la mateixa via a l’estació de Manresa van estar a punt de xocar. Afortunadament, es van poder aturar uns metres abans que es produís el terrible accident.

Al voltant de les set de la tarda un tren que anava direcció Barcelona i l’altre que estava a punt d’arribar a l’estació de Manresa es van poder aturar abans de xocar quan es va detectar que tots dos estaven circulant per la mateixa via. Un dels trens anava vuit i l’altre duia una setantena de passatgers que després d’una estona esperant que els evacuessin, van decidir baixar i arribar a peu fins a l’estació, caminant per les vies. Al final els Bombers de la Generalitat i la Policia Local de Manresa els van ajudar.

El succés va obligar a tallar la circulació de les línies R4 i R12 entre Calaf i Sant Vicenç de Castellet durant una estona i es va oferir un servei alternatiu de transport per carretera. Segons ha informat ADIF, encarregat de la investigació del cas, estaven fent unes maniobres a l’estació de Manresa quan els dos trens es van trobar de cara en la mateixa via. Es van activar tots els protocols de seguretat i afortunadament es va poder evitar la tragèdia.

No és el primer cop que passa un fet com aquest en aquesta zona, l’any 2019 sí que van arribar a xocar dos combois on va morir la maquinista de vint-i-sis anys d’un dels trens i un centenar de persones van resultar ferides. L’accident es va produir en l’antic baixador de Castellgalí.

Tags: Renfe, Rodalies, trens, Xoc

Notícies semblants: