Les dues millors universitats de l’Estat són catalanes.

Segons el prestigiós rànquing internacional que elabora cada any la Universitat de Xangai, en l’Academic Ranking of World Universities 2022 (ARWU), la Universitat de Barcelona (UB) es posiciona com a la millor universitat de l’Estat espanyol per cinquè any consecutiu, seguida de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Per l’elaboració d’aquest rànquing s’estudien 1.800 universitats d’arreu del món i la UB està entre les 200 millors del planeta. El pòdium d’aquesta llista el componen la Universitat Harvard de Cambridge, la Universitat de Stanford a Califòrnia i l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT), totes tres dels Estats Units.

Pel que fa a les millors d’Europa, en primer lloc, trobem a la Universitat de Cambridge, seguida de la Universitat d’Oxford, les dues del Regne Unit i en tercera posició la Universitat Paris-Saclay de França.

🏅 Les 10 millors universitats espanyoles

1. Universitat de Barcelona
2. Universitat Autònoma de Barcelona
3. Universitat Complutense de Madrid
4. Universitat de Granada
5. Universitat de València
6. Universitat Autònoma de Madrid
8. Universitat Pompeu Fabra
9. Universitat Politècnica de València
10. Universitat de Santiago de Compostel·la.

En els llocs 21, 22 i 23, trobem respectivament la Rovira i Virgili, la Politècnica de Catalunya i la Universitat de Lleida.

Podeu consultar l’Academic Ranking of World Universities 2022 (ARWU) 👉 aquí.

Tags: Barcelona, Rànquing, Universitats

Notícies semblants: