Almenys 11 persones ferides per cremades en fugir de les flames que amenaçaven un tren al País Valencià

Tres persones han resultat ferides greus i una desena de menys gravetat quan van abandonar el tren que circulava per la proximitat de l’incendi de Begís al País Valencià. A causa del canvi de direcció en les ratxes de vent, el foc va envair de sobte el tren que es va aturar per la proximitat de les flames.

Alguns passatgers van trencar les finestres per baixar del tren i malauradament han resultat amb cremades. Malgrat les advertències de la maquinista que els demanava que es quedessin dins del comboi, alguns viatgers no van fer cas. Finalment, la conductora va fer marxa enrere per tornar a l’estació més pròxima i va anar recollint alguns dels passatgers que havien baixat del tren.

Un dels ferits va ser traslladat en helicòpter a l’Hospital de la Fe de València, un altre en ambulància al mateix hospital i altres dos a diferents centres sanitaris del País Valencià. Els ferits menys greus van ser atesos en l’hospital de campanya muntat a Xèrica.

Segons les explicacions que ha donat RENFE, la causa ha estat un canvi en la direcció del vent que ha dut les flames cap a les vies del tren. Quan la maquinista s’ha donat que estava a prop del foc, ha detingut el comboi. Un cop aturat el tren alguns passatgers han entrat en pànic, han trencat finestres i han obert algunes portes per baixar del tren. És llavors quan han resultat ferides per cremades de les flames que envoltaven el comboi.

Les fortes ratxes de vent que sovint canvien de direcció, estan dificultant molt l’extinció de l’incendi de Begís a Castelló. Els dos incendis actius ara al País Valencià a Begís (Castelló)i la Vall d’Ebo (Alacant) ja han cremat 17.000 hectàrees i han obligat a desallotjar més de 2.000 persones. Estan en zones força complicades per l’orografia de la zona que té un difícil accés pels serveis d’extinció terrestres. Com veiem en aquest vídeo un grup de bombers van haver de fugir corrent pel canvi en la direcció del vent.

Tags: Incendis, València

Notícies semblants: