Sis anys dels atemptats de la Rambla de Barcelona i Cambrils.

Avui fa sis anys dels atemptats de la Rambla barcelonina i Cambrils en els que van morir 17 persones, entre elles dos nens de curta edat i més d’un centenar van resultar ferides. Aquest matí es farà un acte institucional al mosaic de Joan Miró de la Rambla en record a les víctimes, just en el lloc on Younes Abouyaqoub va aturar la furgoneta després d’atropellar desenes de persones.

Era el 17 d’agost del 2017 quan al voltant de les cinc de la tarda una furgoneta blanca, conduïda per Younes Abouyaqoub envaeix el passeig central de la Rambla atropellant a totes les persones que trobava pel camí i que tranquil·lament passejaven per l’emblemàtic carrer de Barcelona. El resultat va ser de 15 persones mortes i 131 ferits.

Younes va abandonar la furgoneta i fuig a peu pel Mercat de la Boqueria, allà se li perd la pista. Cap a dos quarts de set de la tarda torna a aparèixer per la Zona Universitària on mata d’una ganivetada a un noi de 35 anys per robar-li el cotxe que estava aparcant. En la fugida atropella a un Mosso d’Esquadra. Ayoub aconsegueix fugir fins que finalment, és localitzat una setmana més tard i també és abatut pels Mossos d’Esquadra.

A la matinada d’aquell mateix dia es produeix un altre atemptat a Cambrils on un grup de cinc jihadistes se salten un control policial i en la fugida envesteixen a sis persones fins que el cotxe va bolcar. Quan els agents van veure que els ocupants duien cinturons que simulaven explosius, van començar a disparar i van matar a quatre. El cinquè va fugir en direcció al parc al Pi Rodó on li va clavar un ganivet a la cara d’un vianant. Poc després va ser abatut per un agent dels Mossos d’Esquadra. Una de les persones atropellades va acabar morint.

El dia abans s’havia produït una explosió en una casa d’Alcanar on es van trobar 106 bombones de butà i en la que es va gestar l’atemptat de Barcelona, encara que en un principi la intenció era fer un gran atemptat amb bombes a un lloc emblemàtic de la Ciutat Comtal com el Camp del Barça o la Sagrada Família. En l’explosió va resultar morta una persona i altres 10 ferits de diversa consideració.

L’Audiència Nacional va condemnar a penes d’entre 8 i 43 anys als supervivents causants de l’atemptat. A Mohamed Houli ferit en l’explosió d’Alcanar a 43 anys, a Driss Oukabir que va llogar la furgoneta causant de la massacre a les Rambles a 36 anys i a Said Ben a 8 anys per prestar la seva documentació i una furgoneta per comprar i transportar artefactes explosius. Said Ben ja està en llibertat condicional per haver complert la meitat de la condemna.

Tags: Atemptat, Ramblas

Notícies semblants: