Cadaqués limitarà l’accés a l’habitatge turístic durant un any. No atorgarà noves llicències.

Si fa just un mes us informàvem que la Cerdanya vol limitar la construcció d’habitatges destinats a segones residències, ara, segons avança el Diari de Girona, és Cadaqués el poble que vol limitar l’accés a l’habitatge als turistes. En el darrer ple municipal celebrat en el bonic poble de la Costa Brava, s’ha aprovat per unanimitat suspendre la concessió de noves llicències d’habitatges destinats a ús turístic durant un any.

La mesura que va entrar en vigor ahir mateix, pretén aturar la desmesurada proliferació d’habitatges destinats al turisme, cosa que fa molt difícil i car l’accés a l’habitatge als residents, un dels principals problemes de la població. L’alcaldessa, Pia Serinyana, va anunciar que ja s’ha encarregat un pla urbanístic que reguli aquest aspecte.

L’atractiu de la localitat de Cadaqués afegit a la pandèmia que ha potenciat el turisme de proximitat ha fet augmentar considerablement l’ús turístic dels habitatges. Si l’any 2015 es van donar d’alta un 13%, aquest any aquest percentatge ja ha augmentat al 28%.

Tant a l’Empordà com a la Cerdanya durant els darrers anys s’han construït de forma desmesurada habitatges destinats a segones residències o a turisme de temporada. Aquest fet fa que els residents d’aquestes comarques tinguin veritables dificultats per trobar un habitatge a un preu adequat al seu salari, ja que tant el preu de venda com el de lloguer han experimentat un augment considerable.

Paral·lelament a aquesta mesura, el consistori de Cadaqués també prendrà altres, com crear habitatge social, el·laborar un pla especial per a la recuperació d’edificis antics en estat de ruïnes i fer allotjaments per als col·lectius més vulnerables.

Notícies relacionades (21/07/2022)

https://www.magradacatalunya.cat/2022/07/21/la-cerdanya-vol-limitar-la-construccio-desmesurada-de-segones-residencies/

Tags: Cadaqués

Notícies semblants: