Mor Josep Espar i Ticó, un gran referent del catalanisme i gran defensor de la nostra llengua

Segons ha publicat la Fundació Congrés de Cultura Catalana, avui ens ha deixat Josep Espar i Ticó als 94 anys. Espar, nascut a Barcelona l’any 1927 va ser un gran activista en la política de Catalunya i gran defensor de la nostra llengua. Llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona, es va veure implicat en els Fets del Palau de la Música l’any 1960 durant l’homenatge que es feia amb motiu del naixement de Joan Maragall organitzat per l’Orfeó Català. Arran dels aldarulls que es van produir perquè un grup de joves van començar a cantar El cant de la Senyera davant la presència dels ministres franquistes, Jordi Pujol va acabar detingut.

Va ser un dels fundadors de Convergència Democràtica de Catalunya, va participar en la fundació del Diari Avui, la revista Cavall Fort, la Fundació Universal de la Sardana i l’editorial l’Arc de Berà.

L’any 1984 li van atorgar la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya per la seva defensa de la llengua i cultura catalana. Del 1984 al 1986 va ser secretari del Segon Congrés Internacional de la Llengua Catalana. L’any 2001 va rebre la Medalla d’Honor de Barcelona i el 2020 la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) li va concedir el Premi Canigó.

Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a la família i amics d’en Josep Espar i Ticó, Descansa en Pau, que la terra et sigui lleu.

Tags: Josep Espar i Ticó, Morts

Notícies semblants: