Amb motiu del Dia Mundial del Topless, la Generalitat llença una campanya per reivindicar aquest dret de les dones.

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Topless la Generalitat de Catalunya ha llençat una campanya per a reivindicar el dret de les dones a mostrar els seus pits de la mateixa manera que ho fan els homes, la igualtat de drets entre homes i dones per a passejar amb el tors nu.

El Dia Mundial del Topless se celebra des de fa vint-i-cinc anys el diumenge més pròxim al 26 d’agost, per recordar que l’any 2005 una activista nord-americana va ser detinguda per mostrar els seus pits en públic a Nova York.

Malgrat que a les platges de Catalunya no hi ha cap prohibició per fer topless, encara hi ha moltes piscines que no ho accepten. El Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat ha tret un vídeo per a denunciar que les dones hagin de tapar-se els pits en determinats llocs, cosa que els homes poder fer amb total naturalitat.

En el vídeo podem veure el mugró de l’home, però no el de la dona, que ja està condicionada des de ben petita, quan encara no s’ha desenvolupat i ja la vesteixen amb la part de dalt del biquini.

“Aquest mugró és lliure, aquest no”, “Que ens hàgim de cobrir el pit és una discriminació. En el dia mundial del topless, reivindiquem l’alliberament dels nostres cossos.” Es pot llegir en el vídeo, que ha despertat tota mena de crítiques a les xarxes socials, la majoria per creure que la Generalitat podria haver dedicat els diners d’aquesta campanya a altres necessitats més reals.

Una de les grans precursores del Topless va ser Gala, la musa de Salvador Dalí, que als anys vint del segle passat ja es mostrava amb els pits a l’aire per les platges de la Costa Brava. Durant els anys noranta va haver-hi un boom de fer topless, però cada cop es veuen menys dones sense la part de dalt del biquini a les platges, segurament per preservar la seva intimitat en aquesta època de les xarxes socials, moltes dones no es volen arriscar a ser fotografiades i després veure les fotos publicades en alguna xarxa.

Tags: Generalitat, Topless

Notícies semblants: