Kilian Jornet guanya l’Ultratrail Mont Blanc per quarta vegada i bat un nou rècord.

El català establert a Noruega, Kilian Jornet ha batut avui un nou rècord en baixar de les vint hores en fer el recorregut de 171 km amb un desnivell de 10.000 metres i proclamar-se campió de l’Ultratrail Mont Blanc. Jornet ho ha fet amb 19 hores, 49 minuts i 30 segons.

Als seus 34 anys i pràcticament recuperant-se de la Covid que va patir fa pocs dies, s’ha mostrat en plena forma en aquesta cursa en què ha fet el millor temps, després d’onze anys de la primera victòria. Ha rebaixat cinc minuts sobre el temps rècord que fins ara tenia el francès Mathieu Blanchard.

Una altra victòria afegida al palmarès d’aquest any del corredor de Sabadell, que ja havia guanyat en l’Hardrock, en Silverton, les Rocoses de Colorado, i en Zegama, Guipúscoa. En arribar a la meta, Jornet ha fet aquestes declaracions:

“Ha estat una carrera increïble, per a mi és un dia especial que recordaré durant molt de temps. Des de la sortida no hi ha hagut un sol moment en el qual no hagi patit. Gràcies als espectadors que eren a la muntanya he pogut arribar al final i així de ràpid. El que recordaré al final són aquests moments, la victòria i guanyar, sí que estic més content, però l’important és l’experiència, les hores passades tota la nit amb Jim i després tota la part final amb Mathieu, que ens hem ajudat i lluitat junts. Sobretot veure tanta gent en el recorregut i gràcies a tots als que no he pogut donar les gràcies durant el recorregut”.

Tags: Kilian Jornet

Notícies semblants: