Mor Joan Ollé l’exdirector de l’Institut del Teatre i fundador de Dagoll Dagom

Joan Ollé i Freixas, actor barceloní, exdirector de l’Institut del Teatre i fundador de la companyia de teatre Dagoll Dagom l’any 1974, ha mort avui als 66 anys a causa d’un infart. Ollé, fundador també de l’Espai Canuda, va ser professor de l’Institut del Teatre fins que l’any passat es van presentar diverses denúncies contra ell i altres professors de l’Institut del Teatre per presumptes delictes d’assetjament sexual i abús de poder.

Membre de la direcció artística del Teatre Lliure, també havia col·laborat en diferents programes de la televisió i ràdio catalana com L’illa del tresor o el Cafè de la República. Una vintena d’alumnes de l’Institut del Teatre van denunciar al diari ARA l’assetjament i abús de poder per part d’en Joan Ollé i altres professors, cosa que ell sempre va negar i es va declarar com a víctima d’un “linxament públic”. La Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va arxivar les denúncies, per considerar que no s’havia comès cap delicte penal.

Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a la família i amics d’en Joan Ollé. Descansa en pau, que la terra et sigui lleu.

 

Tags: Joan Ollé, Morts

Notícies semblants: