Desenes de conills s’instal·len en un cèntric parc de Barcelona

Fa pocs dies l’Ajuntament de Barcelona va haver de tancar un parc infantil per la presència de rates, concretament el parc dels Jardins de Tres Tombs del barri de Sant Antoni, per tal de realitzar un tractament per fer desaparèixer aquests rosegadors que són un perill per a tota la població, però en especial per als nens i nenes que jugaven al parc i on hi ha una llar d’infants.

Un altre parc de Barcelona en el que s’ha detectat una plaga de conills és el Turó Park del barri de Sant Gervasi-Galvany. Des de fa uns dos mesos aquests conills s’han convertit en un nou atractiu del parc, especialment pels infants que volen jugar amb ells. Els veïns i veïnes de la zona diuen que no els molesten, ja que normalment surten més a la nit quan el parc està buit.

Aquests animalons han tingut una millor rebuda que les rates que en alguna ocasió també han envaït el parc. Els Tècnics de Parcs i Jardins diuen que és una situació recent i creuen que el seu origen pot estar en l’abandonament per part de la gent, ja que veuen poc probable que hagin baixat de la muntanya de Collserola.

No se sap exactament quants hi ha, però donat que el conill és un dels animals més prolífics, pot ser que arribin a ser un centenar. El departament d’Acció Climàtica de la Generalitat conjuntament amb els Tècnics de Parcs i Jardins de l’ajuntament estan decidint com actuar per treure els conills del parc que no és el seu hàbitat natural. Una de les possibilitats seria capturar-los i reubicar-los a la serra de Collserola.

Tags: plaga conills, Turó Park

Notícies semblants: