Pedro Sánchez anuncia que rebaixarà l’IVA del gas

Pedro Sánchez ha anunciat aquest matí per sorpresa en una entrevista concedida a la Cadena Ser, que rebaixaran l’IVA de la factura del gas del 21% al 5% a partir d’octubre i fins al 31 de desembre d’aquest any. En principi la reducció serà per tres mesos, però no es descarta que en funció de la situació en què ens trobem a principis d’any es pugui prorrogar.

Sánchez afirma que “aquestes rebaixes fiscals selectives van en benefici de la classe mitjana treballadora” i “és una mesura raonable de cara a l’hivern”. El passat mes de juny ja es va rebaixar l’IVA de la factura de la llum del 10% al 5%. Totes aquestes mesures, s’emmarquen en la política econòmica aplicada pel govern central arran de la guerra d’Ucraïna i la pujada de l’energia i combustibles.

Tags: Gas, IVA

Notícies semblants: