Una empresa catalana crea una piruleta capaç de detectar malalties infantils en 10 minuts.

Una empresa emergent catalana ha creat una piruleta capaç de detectar malalties infantils, un caramel intel·ligent que evitarà les punxades per fer una anàlisi de sang que tanta por els hi fa als infants. Una alternativa per a detectar malalties com la hipercolesterolèmia o la celiaquia a través d’una simple mostra de saliva.

Una prova molt menys invasiva, simplement els nens i nenes llepen el caramel, després s’agafa una mostra de saliva i en tan sols 10 minuts es poden obtenir resultats de forma digitalitzada en una plataforma en línia.

Segons Diana Ballart, CEO i cofundadora de l’empresa ‘The Smart Lollipop, creada l’any 2020 amb seu al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona: “Amb el caramel intel·ligent no només es millora l’experiència dels usuaris, pacients i metges, substituint una prova invasiva com l’anàlisi de sang; sinó que a més es fomenta la prevenció de malalties, la simplificació de processos i la digitalització de la medicina”. Un dispositiu que, assegura, també s’enfocarà al públic adult “perquè hem identificat diagnòstics que són importants per a totes les edats i amb The Smart Lollipop podem fer-ne el seguiment”.

The Smart Lollipop, va aconseguir una inversió de 320.000 euros per poder començar els estudis clínics a hospitals i completar els tràmits de certificació mèdica del dispositiu. Inversió liderada per Ship2B Ventures amb la participació d’EconomistesBAN, Lavanda Ventures, la xarxa d’inversors d’impacte de la Fundació Ship2B i BAGi, a la que s’ha d’afegir un préstec de 210.000 euros de la línia de finançament Emprendedoras Digitales d’Enisa.

Aquesta idea té el seu origen en la competició d’innovació iFest Dream BIG Challenge de Catalunya Emprèn i l’Imagine Creativity Center de l’any 2017. Des que van fundar l’empresa l’any 2020 han tingut diferents reconeixements com el primer premi I4KIDS de l’Hospital Sant Joan de Déu destinat als projectes creatius enfocats a la innovació pediàtrica o maternal, així com el reconeixement al millor pitch durant el Demo Day del programa d’acceleració Ship2B Health&Care.

El dispositiu creat per aquesta empresa gironina està enfocat principalment per l’àrea de pediatria amb la finalitat de detectar casos d’hipercolesterolèmia o celiaquia, però també es pot aplicar a la població adulta per fer el seguiment d’altres indicadors mèdics.

Tags: Piruleta

Notícies semblants: