Cal que en aquests moments el Congrés es gasti més d’un milió d’euros en telèfons mòbils d’última generació?

El Congrés dels Diputats ha decidit canviar els mòbils dels diputats, assessors i altres funcionaris i per això han establert una partida d’un milió d’euros. Renovaran els terminals que estaven utilitzant fins ara com l’iPhone 8 que es va posar a la venda el 2017. La majoria dels diputats prefereixen la marca Apple i si compren el darrer model que acaba de sortir al mercat el preu bàsic és de 1.319 €, hi ha un model superior de 1.469 € (preus de la botiga oficial d’Apple). Els Samsung d’alta gamma també ronden els 1.000 euros.

En aquests moments que tots els ciutadans estem patint una crisi econòmica gairebé sense precedents en la nostra història recent, cal que els nostres representants es gastin aquests diners en els millors telèfons del mercat? No poden passar com qualsevol de nosaltres amb mòbils més econòmics? Al mercat hi ha altres marques molt bones amb prestacions similars per preus molt més econòmics.

En total es compraran uns 800 aparells per substituir els que tenen actualment. El Butlletí Oficial de l’Estat ja ha publicat la licitació pública per l’adjudicació de la compra, on s’especifica que han de ser d’alta gamma. El pressupost que han publicat és d’1.018.789 euros, però en funció del model que triïn els diputats aquesta xifra es podria incrementar. A més de l’aparell també hauran d’oferir el servei de suport tècnic i reparacions durant dos anys.

Inés Arrimadas ha anunciat a través de Twitter que ‘Ciudadanos‘ renunciarà als telèfons mòbils que ofereix el Congrés i demanarà a la Mesa que rectifiquin. “És una bogeria que, enmig d’una crisi com la que està vivint Espanya, el Congrés vagi a gastar més d’un milió a donar a tots els diputats un nou mòbil que és dels més cars del mercat”, diu Arrimadas. No obstant això, no tindrà gaire incidència en el pressupost, ja que el partit d’Inés Arrimadas tan sols té nou diputats a la cambra. Veurem si altres parlamentaris segueixen el seu exemple.

Per un cop a la vida, estem d’acord amb la decisió de la presidenta del partit taronja.

Tags: Congrés, mòbils

Notícies semblants: