Tots els trens de Renfe a Catalunya paralitzats, excepte l’AVE.

Aquest matí ens hem despertat amb tota la xarxa de trens de Renfe paralitzada a Catalunya, tan sols circulen els trens d’alta velocitat, AVE. Segons ha informat Renfe, una incidència en el sistema de telecomunicacions d’Adif que no permet la comunicació entre el centre de comandament ubicat a l’estació de França i els trens, ha obligat a aturar la circulació de tots els trens que cada dia recorren les vies catalanes, per motius de seguretat.

Des de primera hora d’aquest matí no funciona ni la xarxa de Rodalies, ni Regionals ni de Llarga Distància. Només continuen en servei els trens de l’AVE que tenen un sistema de telecomunicació independent. Renfe ha desplegat un sistema informatiu a les principals estacions de Catalunya, com l’estació de Sants on el personal informa els usuaris de l’avaria i recomana que utilitzin altres mitjans de comunicació com Ferrocarrils de la Generalitat o la xarxa d’autobusos.

Sembla que la incidència s’hauria produït aquesta matinada durant l’actualització dels sistemes informàtics del Control de Trànsit Centralitzat. Adif està treballant amb celeritat per tal de restablir la circulació dels trens que cada dia a Catalunya fan servir uns 300.000 passatgers. De moment no hi ha hora prevista per restablir el servei. Adif obrirà una investigació per esbrinar quina ha estat la causa que ha provocat aquest caos en la xarxa de trens de Renfe a Catalunya.

Tags: Renfe

Notícies semblants: