Creieu que totes les escoles de Catalunya haurien de tenir les zones d’aparcament “Petó i Adeu”?

Foto: Twitter @AjuntamentBerga

Ja fa anys que alguns ajuntaments han habilitat zones d’aparcament en les proximitats de les escoles pels pares i mares que van en cotxe a portar o recollir els infants, les anomenades zones de “Petó i Adeu”. Són zones d’aparcament reservat en l’horari d’entrada i sortida per tal que les famílies puguin parar el cotxe sense interrompre el trànsit i acomiadar els infants fins a l’entrada de l’escola.

L’Ajuntament de Sabadell ja fa quatre anys que les van implementar i molts altres municipis es van afegir a la iniciativa.  Ara Berga ha habilitat dotze zones en cinc escoles de primària, 3 places a l’Escola Sant Joan, 3 places a l’Escola Santa Eulàlia, 2 places a l’Escola la Valldan, 2 places a l’Escola Vedruna i 2 places a l’Escola FEDAC Xarxa. A Hostalric ho han fet a l’Escola Mare de Déu del Socors.

L’horari coincideix amb el del calendari escolar, de dilluns a divendres durant el curs escolar, normalment de 8:45 a 9:15 hores i de 14:45 a 15:15 hores. En la placa informativa podem llegir “Acomiadeu-vos i faciliteu la circulació”.

Tots els ajuntaments que han optat per implementar aquesta mesura per evitar els col·lapses que es formen en molts carrers, en especial en les grans ciutats, ho han fet d’acord i consensuat amb les escoles, i les AMPA dels centres educatius. Creieu que seria interessant que ho fessin a totes les escoles del país?

Tags: Aparcament, Escoles

Notícies semblants: