Alcarràs de Carla Simón serà la representant espanyola als Oscars

Alcarràs de Carla Simón ha estat la pel·lícula triada avui per l’Acadèmia del Cinema per representar a Espanya en els Oscars. La pel·lícula catalana s’ha imposat a les altres dues pel·lícules que havien estat seleccionades, ‘As bestas‘, de Rodrigo Sorogoyen, i ‘Cinco lobitos‘, d’Alauda Ruiz d’Azúa.

En declaracions de Carla Simón al programa El Món de RAC1 dirigit per Jordi Basté, la directora catalana ha dit que estava molt contenta i agraïda i encara que és difícil ser una de les cinc nominades a la millor pel·lícula estrangera, no és impossible. El film gravat a Alcarràs que va guanyar l’Os d’Or a la Berlinale el passat mes de febrer ha estat tot un èxit de taquilla, ara aquesta nominació serà una empenta més en la carrera de Carla Simón.

Alcarràs ja ha aterrat al mercat nord-americà i ara es projectarà en el festival de Nova York, esperem que sigui la guanyadora en la seva categoria en la gala dels Oscars 2023. La història se centra en una família de pagesos del Segrià que han de fer front a un gran dilema, seguir amb la tradició de la terra o convertir-la en una planta d’energia solar. Dilema que se solucionarà entre els presseguers de la comarca lleidatana.

No és el primer cop que Carla Simón arriba a Hollywood, ho va fer l’any 2018 amb la pel·lícula ‘Estiu 1993’, però en aquella ocasió no va arribar a ser una de les cinc nominades als Oscars. Carla Simón va dir fa pocs dies que ara estan molt més preparats per aquesta cursa i haver estat la guanyadora de l’Os d’Or a Berlín és un gran pas perquè pugui triomfar. Hollywood anunciarà quines seran les pel·lícules nominades el 21 de desembre. Esperem que Alcarràs estigui entre elles.

Tags: Alcarràs

Notícies semblants: