El millor pa de pagès català del 2022 l’elaboren a Barcelona, voleu saber on?

Com cada any el Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Pa de Pagès Català, fa un concurs per triar el millor pa de pagès català entre totes les fleques integrades dins l’IPG. En l’edició d’enguany ha resultat guanyadora una fleca de Barcelona, Montserrat Forners del barri del Baix Guinardó. Si el voleu tastar, el trobareu al carrer Castillejos, 366.

En la final del concurs es va fer el passat 17 de setembre a Barberà del Vallès on un jurat format per l’alcalde de la ciutat, Xavier Garcés, la xef Ada Parellada, la secretària de l’Associació Som Comerç, Som Barberà, Pepi Expòsito, el guanyador de l’edició anterior, Andreu Galceran del Forn Cal Mosso de Vilassar de Dalt i el president del Consell Regulador, Antoni Figuera, van declarar guanyador a David Hernández el professional que està al capdavant de la fleca Montserrat Forners.

L’elecció de guanyador es va fer després d’un tast a cegues on el jurat havia de valorar l’aroma, el gust, el punt de cocció, el pes, color i l’estat del pa després de 24 hores. Després d’aquesta valoració el millor pa de pagès d’aquest 2022 va ser el d’una fleca amb més de cent anys d’història. Montserrat forners és un negoci familiar fundat l’any 1894 i actualment està regentat per la quarta generació amb Marc Casamitjana com a propietari. No és el primer reconeixement que Montserrat Forners té en el seu palmarès, l’any passat va guanyar el premi al Millor Llonguet de Catalunya.

Entre els altres finalistes hi havia una altra fleca del districte d’Horta-Guinardó, l’Obrador dels 15 amb Mònica Gregori al capdavant, a més d’Andreu Bertran, del Forn Mistral, de Barcelona, Joan Urrea, del Forn Artesà l’Espurna, de Berga, i Francesc Massana, del Forn Massana, de Cornellà de Llobregat.

Tags: Millor pa de pagès

Notícies semblants: