Surten a la llum les condicions inassolibles que demanava Messi per renovar amb el Barça de Bartomeu

Tots recordarem aquelles paraules que va pronunciar Lionel Messi en el seu comiat del Barça quan va dir que s’havia ofert a jugar gratis per continuar al club de la seva vida, però serien sinceres? Ara el diari El Mundo ha destapat les condicions que va posar el davanter argentí l’any anterior quan encara estava a la presidència Josep Maria Bartomeu, condicions que el club no va acceptar per considerar-les  inassolibles.

El Mundo ha tingut accés a aquesta informació que es recull en la documentació de la investigació del cas I3 Ventures més conegut com a Barçagate. Han pogut veure una sèrie de correus electrònics on es reflecteixen les condicions que demanava Messi per renovar el contracte l’any 2020. Entre aquests correus també hi ha informació sobre altres jugadors com Piqué o Neymar.

Pel que fa a Messi, els correus són entre el pare del jugador, Jorge Messi, els seus advocats i el llavors president Josep Maria Bartomeu i altres directius. Recordem que en aquell moment estàvem a l’inici de la pandèmia que va generar una crisi en tots els equips i a Messi encara li quedava un any de contracte, però Bartomeu volia fer la renovació com més aviat millor.

En un principi Bartomeu li va oferir renovar per un any més amb una clàusula que deia que els anys següents la renovació seria automàtica si Leo Messi no renunciava abans del 30 d’abril de cada any. El pare i representant del jugador i posteriorment els advocats del gabinet Cuatrecasas, van posar una sèrie de condicions per la renovació.

🟣  Una llotja familiar per a ell i el seu gran amic Luis Suárez
🟣  Un vol privat per viatjar amb la seva família cada any a Argentina per Nadal.
🟣  Renovar el contracte fins a l’any 2023 amb la possibilitat de pròrroga unilateral per a Leo Messi.
🟣  Reducció d’un 20% el salari fix de la temporada 2020/21, però recuperant aquest 20% en les dues temporades següents amb un interès del 3% anual. Més que una reducció del salari, era un ajornament del pagament amb interessos. En aquell moment Messi cobrava 74,9 milions nets a l’any.
🟣  Que li paguessin els bonus de fidelitat que tenia pendents de cobrar amb interessos.
🟣  Si es rescindia el contracte, el club li hauria de pagar les quantitats ajornades en la temporada 2020/21 amb interessos.
🟣  Blindar el salari en cas d’una pujada d’impostos. És a dir, el club hauria d’assumir aquest increment en els impostos perquè el jugador no veiés disminuït el seu poder adquisitiu.
🟣  Un bonus de 10 milions d’euros pel sol fet de signar el contracte, que el club pagaria al finalitzar la temporada 2022/2023.
🟣  Rebaixar la clàusula de rescissió de 700 milions d’euros a 10.000 euros.
🟣  Que el club renovés a Pepe Costa, responsable de l’oficina d’atenció al jugador, almenys fins a la finalització del contracte de Messi.
🟣 Un compromís per part del club per pagar les comissions que li devien al seu germà, Rodrigo Messi, exrepresentant d’Ansu Fati.

Després de totes aquestes condicions el club llavors en mans de Bartomeu les va acceptar totes excepte la de rebaixar la clàusula de rescissió i volia condicionar el pagament del bonus de 10 milions per signar el contracte a què el club tingués una xifra d’ingressos com abans de la pandèmia. Aquí van acabar les negociacions i Messi va enviar aquell famós Burofax anunciant que deixava el club de la seva vida.

Tags: BARÇA, Messi

Notícies semblants: