Les Festes de la Mercè de Barcelona ja tenen les seves pròpies postres.

Foto: Gremi de Pastisseria de Barcelona

Per primer cop a la història les Festes de la Mercè, patrona de Barcelona, tindran unes postres pròpies. L’any passat el pastisser porto-riqueny Antonio Bachour es va estranyar que no hi hagués unes postres típiques per aquesta festa i es va proposar fer una elaboració.

Antonio Bachour amb la col·laboració del xef Jordi Vilà del restaurant Alkímia i Al Kostat i el suport del Gremi de Pastisseria de Barcelona, han fet una elaboració amb productes de temporada i proximitat. Precisament per això aquest pastís només es podrà degustar en aquestes dates.

Es tracta d’una elaboració feta amb una base de massa sablé feta amb farina, ous, ametlla, sucre, mantega i sal, que es cobreix amb una crema d’ametlles, un cremós de mel i ametlles laminades. Damunt es posen figues fresques tallades. Com les figues tenen una temporada molt curta, tan sols les podem trobar des de finals de juliol fins al setembre, aquestes postres només les podrem fer en aquestes dates. Als voltants de la festivitat de la Mercè les figues Coll de dama estan en el seu millor moment.

Les postres de la Mercè estaran disponibles aquests dies en les 300 pastisseries associades al Gremi de pastissers de Barcelona. El portaveu del Gremi, Olivier Fernández diu que “la temporalitat d’aquest pastís farà que els barcelonins l’esperin any rere any amb moltes ganes, perquè només podran trobar-ho durant un temps limitat”.

Tags: Festa Major de la Mercè, postres

Notícies semblants: