Per primer cop a la història McDonald’s surt dels Estats Units per celebrar la convenció anual i es trasllada a Barcelona.

Per primer cop a la història la cadena nord-americana de menjar ràpid McDonald’s surt dels Estats Units per celebrar la seva convenció anual de franquiciats, proveïdors i treballadors. Al llarg dels 82 anys d’història de la companyia, aquest esdeveniment sempre s’ha celebrat als Estats Units, però l’any 2024 es traslladarà a Barcelona.

Encara no es coneixen més detalls sobre l’anunci que ha fet el president i CEO de la companyia, Chris Kempczinski. Diuen que han triat Barcelona perquè “és una ciutat clau pel negoci de la cadena a Europa i una forma de demostrar el compromís de McDonald’s amb el mercat internacional”. Unes 14.000 persones de 135 països es reuniran a Barcelona l’abril de l’any vinent, una bona oportunitat de negoci per a la ciutat.

D’aquell petit restaurant obert pels germans Dick i Mac McDonald el 15 de maig de 1940 a San Bernardino (Califòrnia), en la famosa Ruta 66, McDonald’s, s’ha transformat en una de les cadenes de menjar ràpid més important del món. L’any 1955 van començar amb el sistema de franquiciats, actualment el 95% dels establiments dels Estats Units són de franquiciats i la companyia tan sols té en propietat el 5%.

Cada any han incrementat els establiments de la cadena, l’any 2021 va tancar amb 40.031 restaurants oberts a tot el món. A Espanya va aterrar l’any 1981 i en l’actualitat té 565 establiments, 99 d’ells a Catalunya, que donen feina directa a més de 20.000 persones.

Tags: Barcelona, McDonald's

Notícies semblants: