Greus aldarulls la nit de la Mercè a Barcelona – Vandalisme, saquejos i un jove mort per apunyalament.

Després de la celebració dels concerts ahir a la nit a l’avinguda Maria Cristina de Barcelona, amb motiu de les Festes de la Mercè, es van produir greus aldarulls als voltants de la plaça d’Espanya. Quan la policia a quarts de sis del matí demanava als assistents que abandonessin la zona perquè la brigada de neteja pogués fer la seva feina, un nombrós grup de persones es van negar a abandonar-la, volien continar fent botellada i la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra van haver d’intervenir.

Va haver-hi enfrontaments amb la policia, destrosses del mobiliari urbà, trencament de vidres, desenes de motocicletes tirades pels carrers i cremades, cotxes aparcats destrossats i saquejos en alguns comerços del carrer Creu Coberta. Es van produir detencions i algun apunyalament.

Segons informa la periodista de successos Anna Punsí a través del seu perfil de Twitter, un noi de 25 anys ha mort per una aturada cardíaca després de ser apunyalat a les 3:30 de la matinada a la zona del carrer Lleida amb l’avinguda del Paral·lel. Un altre jove també apunyalat al coll de matinada al Bogatell, va ser traslladat a l’Hospital del Mar i està amb pronòstic reservat.

A una botiga d’alimentació del carrer Creu Coberta s’han endut pernils que utilitzaven per trencar els vidres de les botigues. També es van endur la caixa registradora.

L’alcaldessa de Barcelona Ada Colau, ha concedit una entrevista aquest matí a Catalunya Ràdio per parlar del que ha passat aquesta nit a Barcelona. Afirma que no ha estat tan greu com els aldarulls que es van produir l’any passat, quan encara no estaven oberts els establiments d’oci nocturn a causa de les restriccions per la pandèmia. Llavors va haver-hi una setantena de detinguts, 43 ferits i 13 persones apunyalades.

 

Tags: Aldarulls, Barcelona, Mercè

Notícies semblants: